Roussillon Druerne
 

Hvilke druer anvender man i Roussillon:

 

Det siger sig selv at de røde vine fra Roussillon er lavet på druer, som godt kan tåle sol og varme. Vinene er kraftige med en dejlig frugtsødme, og de er for det meste fremstillet af Carignan, Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Syrah. Grenache Noir anvendes også til fremstilling af røde Vins Doux Naturels.

 

      

     Carignan               Grenache Noir 

 

De hvide vine fremstilles primært af Grenache Blanc og Gris, Marsanne, Rousanne, Vermentino og den utrolige Muscat, som er en af områdets helt store specialiteter. Den bruges både til en tør muscat og til Muscat de Rivesaltes, som er en Vin Doux Naturel.

 

               

Grenache Blanc        Muscat Petits Grains  Muscat d´Alexandrie        Macabeu

 

                                                                                                                                           Billeder: Caroline Morel-Geoffroy / CIVR

 

SOPEXA - Store Kongensgade 34 - 1264 København K - Tlf.: 33 73 05 00